Hem


Runeman är en pseudonym. Mitt riktiga namn är Rune Sjödin. Att jag kallar mig Runeman beror på att en arbetskamrat alltid kallade mig "Runeman". Så namnet Runeman blev en vana. Och domänen www.runeman.se var ledig.

år 1999 började började jag jobba inom IT. När jag påbörjade denna ”karriär” var jag således 55 år. Jag har många gånger frågat mig hur många som får tillfälle att påbörja en IT-karriär vid denna ålder. Troligtvis ganska få. Själv hade jag dessförinnan förknippat IT-arbete med unga, intelligenta och välutbildade freaks som lever glassigt med datorer och IT som centralpunkt i tillvaron. Och jag uppfyllde inget av dessa kriterier.

Jag hamnade i en arbetsgrupp med 2 jämnåriga ”gubbar”. Vårt arbete var att testa datasystem. Karriären blev det inte mycket bevänt med. Men vi hade fantastiskt roligt i vårt samarbete. Och jag kunde fortsätta att utveckla mitt datorintresse där mina kunskaper i stort sett var autodidakta.

Inkomstökningen var tillräcklig så att jag både kunde hålla mig med egna moderna datorer och dessutom spara ihop till min dröm, ett eget sommarställe, köpt ”rakt över disk” utan inblandning av banker. Jag har nämligen haft den absoluta målsättningen att jag vid min pensionering skulle vara helt skuldfri och helst ha ett litet sparkapital dessutom. Jag lyckades med att uppfylla målsättningarna. Jag känner mig mycket lyckligt lottad. Men självklart har jag fått ge avkall på lyxtillvaro och köplust.

Att snickra ihop en hemsida är tämligen enkelt. Det enda som behövs är elementär datorkunskap och att hitta lämliga html-koder på Internet. Det finns gott om hjälpredor på nätet. Jag valde att köpa en egen domän hos Internet.se och anlitade sedan one.com som web-hotell. Totalkostand första året ca 1700:-.
Det hade blivit mycket billigare om jag hade köpt både domänen och webhotellet hos One.com.
Hur som helst, den årliga kostanden i fortsättningen är försumbar, ca 150 - 200:- per år.

Den här sidan ska jag hålla uppdaterad och här redovisa mina nya erfarenheter och kunskaper inom sol- och vindenergi och pc/program.

Min äldsta av mina hängivna döttrar tillägnade mig detta välliknande porträtt år 1984.